ריבת פטל שחור

ריבת פטל שחור מתוקה ומרעננת – אידיאלית על לחם קלוי או כמילוי לעוגות!

מצרכים:

– 500 גרם פטל שחור טרי (או קפוא)

– 350 גרם סוכר

– מיץ מלימון אחד

– 1/4 כוס מים

אופן הכנה:

  1. אם אתה משתמש בפטל קפוא, תן לו להפשיר לפני השימוש. אם פטל טרי, שטוף אותו בעדינות.
  2. מניחים את הפטל, הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר רחב.
  3. מבשלים על להבה גבוהה עד שהריבה מתחילה לרתוח, ואז מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 30-40 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  4. כשתערובת הריבה מתייבשת ומסמיכה, בודקים אם היא מוכנה: טפטפים מעט ריבה על צלחת קרה – אם היא מסמיכה, היא מוכנה.
  5. מעבירים לצנצנות סטריליות ומניחים להתקרר.

אהבתם? שתפו: