ריבת פטל שחור מתוקה ומרעננת – אידיאלית על לחם קלוי או כמילוי לעוגות!
מצרכים:
– 500 גרם פטל שחור טרי (או קפוא)
– 350 גרם סוכר
– מיץ מלימון אחד
– 1/4 כוס מים
אופן הכנה:
- אם אתה משתמש בפטל קפוא, תן לו להפשיר לפני השימוש. אם פטל טרי, שטוף אותו בעדינות.
- מניחים את הפטל, הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר רחב.
- מבשלים על להבה גבוהה עד שהריבה מתחילה לרתוח, ואז מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 30-40 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
- כשתערובת הריבה מתייבשת ומסמיכה, בודקים אם היא מוכנה: טפטפים מעט ריבה על צלחת קרה – אם היא מסמיכה, היא מוכנה.
- מעבירים לצנצנות סטריליות ומניחים להתקרר.