עוגה רכה וטעימה שמתאימה לאירוח.
מצרכים:
– 1 כוס קמח
– 1/2 כוס שקדים טחונים
– 1/2 כוס סוכר
– 1/2 כוס חמאה רכה
– 2 ביצים
– 1/2 כוס פטל טרי (אפשר גם קפוא)
– 1/4 כוס חלב
– 1 כפית סודה לשתייה
– 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
אופן הכנה:
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
- מקציפים את החמאה עם הסוכר עד שהתערובת בהירה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים היטב.
- מניחים את כל החומרים היבשים (קמח, שקדים, סודה לשתייה, קינמון) ומערבבים עם החלב עד שהתערובת חלקה.
- מכניסים את הפטל לתערובת בעדינות ומערבבים.
- יוצקים לתבנית ואופים כ-40-50 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה.
- בודקים בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה (הקיסם יצא יבש).