עוגת פטל עם שקדים

עוגה רכה וטעימה שמתאימה לאירוח.

מצרכים:

– 1 כוס קמח

– 1/2 כוס שקדים טחונים

– 1/2 כוס סוכר

– 1/2 כוס חמאה רכה

– 2 ביצים

– 1/2 כוס פטל טרי (אפשר גם קפוא)

– 1/4 כוס חלב

– 1 כפית סודה לשתייה

– 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

אופן הכנה:

  1. חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
  2. מקציפים את החמאה עם הסוכר עד שהתערובת בהירה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים היטב.
  4. מניחים את כל החומרים היבשים (קמח, שקדים, סודה לשתייה, קינמון) ומערבבים עם החלב עד שהתערובת חלקה.
  5. מכניסים את הפטל לתערובת בעדינות ומערבבים.
  6. יוצקים לתבנית ואופים כ-40-50 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה.
  7. בודקים בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה (הקיסם יצא יבש).

אהבתם? שתפו: